FeOre Maatwerk

FeOre - maatwerk

Naast de standaard producten kunt u bij ons ook terecht voor al uw maatwerk projecten in cortenstaal, staal en inox. Wij kunnen deze voorzien van de gewenste afwerking zoals bijvoorbeeld poederlak. We beperken ons hier niet enkel tot bloembakken en vuurelementen. Zo kunnen wij allerhande producten op maat vervaardigen zoals brievenbussen, borderranden, huisnummers, naamplaten, graveerwerk, reclameborden, enz.

Cortenstaal

Cortenstaal is een roestkleurige staalsoort die zeer corrosie resistent is. De oppervlakkige gekristalliseerde roestlaag (patinalaag) beschermt onze bloembakken, plantenbakken en bloempotten tegen het verder doorroesten. In tegenstelling tot sommige andere fabrikanten, leveren wij alle cortenstaal bloembakken, plantenbakken en bloempotten uit cortenstaal reeds “voorgeroest”. Hierdoor kan u direct genieten van een egaal, warm en uniek kleur, zonder eerst maanden te moeten wachten. Daarnaast minimaliseren we hierdoor roestvlekken op de ondergrond die vooral tijdens het oxidatieproces ontstaan. Door zijn eigenschappen is cortenstaal een uitstekend materiaal om bloembakken, plantenbakken en bloempotten te vervaardigen voor buitengebruik. Het is duurzaam en vormt door zijn natuurlijk bruin getinte kleur een prachtig geheel met planten, hout en verharde ondergronden. Dit betekent natuurlijk niet dat deze cortenstaal producten niet als eyecatcher binnenshuis kunnen geplaatst worden.

Inox

Inox, RVS of roestvast staal is een staallegering die roestvast is. Door de toevoeging van nikkel en chroom aan gewoon staal, ontstaat een doorzichtige oxidehuid die de onderliggende laag beschermd tegen verdere corrosie. FeOre levert zijn inox plantenbakken af met een geborsteld oppervlak. Het borstellen van inox zorgt ervoor dat het materiaal minder krasgevoelig is, en zorgt ervoor dat krassen door gebruik van de bloembakken minder zichtbaar zijn. Door zijn eigenschappen is inox een uitstekend materiaal om bloembakken te vervaardigen voor buitengebruik. Het is duurzaam, behoud zijn look in weer en wind, en is een materiaal die vooral in strakkere tuinconcepten tot zijn recht komt. Onze inox bloembakken, plantenbakken en bloempotten zijn binnenshuis natuurlijk ook altijd een meerwaarde. Daar de prijzen voor inox sterk fluctueren, houden wij geen stock en is de prijs telkens op aanvraag.

Heeft u nog vragen over de haalbaarheid van uw project, aarzel niet om ons te contacteren.