FeOre Tafels

FeOre - tafels

Het idee achter het gamma FeOre tafels is eenvoudig. Krachtige, strakke en robuuste tafelpoten uit gepoederlakt staal of inox (RVS of roestvast staal) worden gecombineerd met een afgewerkt houten tafelblad naar keuze. De zware industriële stalen poten, waarvan alle lassen mooi weggewerkt zijn, in combinatie met het warm houten tafelblad zorgen ervoor dat deze tafels perfect passen in zowel ultramoderne als landelijke woningen en alles tussenin.

De tafels kunnen gebruikt worden als eettafel, als bureau, als vergadertafel of zelfs als werktafel.

FeOre biedt in zijn standaard gamma tafels 2 verschillende tafelpoten aan die u kunt combineren met 2 soorten tafelbladen in 3 soorten hout, en dit met verschillende niveau’s van afwerking en een op maat gezaagd blad.

Tafelpoten

 • FeOre Chi : X-vormige tafelpoten gemaakt uit getrokken stalen kokerprofielen. Deze worden samengelast, ontdaan van laslijnen, gepoliert en mat zwart gepoederlakt. Deze poten zijn beschikbaar in hoogte 680 en 720mm. Op aanvraag kunnen wij ook inox (RVS of roestvast staal) of andere poederlak kleuren leveren.
 • FeOre Omega : O-vormige tafelpoten gemaakt uit 10mm dik plaatstaal. De gelaste poten worden ontdaan van laslijnen, gezandstraalt en mat zwart gepoederlakt. Deze poten zijn beschikbaar in hoogte 680 en 720mm. Op aanvraag kunnen wij ook inox (RVS of roestvast staal) of andere poederlak kleuren leveren.

De poten worden telkens los meegeleverd incl. bevestigingsmateriaal, zodat u de positie kan kiezen die het beste past bij uw toepassing.

Tafelbladen

 • Boomstamblad : Dit is een 9cm dik massief tafelblad die gemaakt wordt door een volledige boomstronk in de lengte richting te verzagen. Deze tafelbladen zijn zowel ongeschuurd als geschuurd te verkrijgen in lengtes tot 3.10m.
 • Verlijmde planken blad : Dit is een tafelblad van 4 cm dik die gemaakt wordt door volledige planken te verlijmen. Deze tafelbladen worden standaard geschuurd geleverd met een vellingkant rondom en zijn beschikbaar in lengtes tot 5m.

De FeOre tafels kunnen afgewerkt worden met een olie of vernis naar keuze. Wij bieden hout olie van rubio aan (verschillende kleuren), en kunnen indien gewenst het blad ook geölied leveren.

Hout

 • Eik : FeOre eiken tafelbladen zijn gemaakt uit Slavonisch eiken, een van nature duurzaam en hard hout uit Oost-Europa.
 • Beuk : FeOre beuken tafelbladen zijn van nature licht van kleur. Beuk is redelijk hard en iets voordeliger dan eik.
 • Populier : FeOre populieren tafelbladen zijn zowel qua kleur als gewicht vrij licht. Toch is populier een taaiere houtsoort.

Naast ons standaard gamma is maatwerk altijd mogelijk

 1. Op aanvraag kunnen wij ook andere houtsoorten zoals notenhout en olm aanbieden.
 2. Wij hebben naast de standaard soorten tafelbladen ook tafelbladen vervaardigd uit kops hout panelen en drielaags platen.
 3. De poten zijn standaard zwart gepoederlakt. Andere kleuren zijn mogelijk.

Wij onderscheiden ons van de rest omdat

 • we qua afwerking een stap verder gaan. De lasnaden bij onze poten zijn onzichtbaar, wat veel mooier oogt.
 • de FeOre tafelpoten gepoederlakt worden met een kwalitatief poeder met een lichte structuur. Dit is veel duurzamer dan natlak. De tafelpoten zijn hierdoor krasbestendiger.
 • onze tafels ergonomisch te noemen zijn. Gezien wij verschillende diktes van tafelblad kunnen combineren met verschillende hoogtes van tafelpoten, kunt u met standaard onderdelen een tafel samenstellen die perfect past bij uw noden.