FeOre Vuurelementen

FeOre - vuurelementen

Al sinds het ontstaan van de mens, speelt vuur een onmisbare rol in ons leven. Vuur buitenshuis zorgt direct voor een gezellige sfeer en warmte tijdens de kille wintermaanden. FeOre heeft een zeer uitgebreid gamma aan vuurelementen die bestaat uit vuurschalen, vuurbakken, terrashaarden en vuurkorven. Verschillende tijdloze vormen, diameters en hoogtes, zorgen ervoor dat iedereen een vuurelement vindt die bij hem/haar past. Met de FeOre vuurschalen, vuurbakken, terrashaarden en vuurkorven haalt u een kwalitatief product in huis, die in iedere tuin of op ieder terras een meerwaarde is. Het FeOre vuurelementen gamma is telkens verkrijgbaar in 2 materialen namelijk cortenstaal en inox.

Cortenstaal

Cortenstaal is een roestkleurige staalsoort die zeer corrosie resistent is. De oppervlakkige gekristalliseerde roestlaag (patinalaag) beschermt cortenstaal tegen het verder doorroesten. In tegenstelling tot sommige andere fabrikanten, leveren wij alle vuurelementen uit cortenstaal reeds “voorgeroest”. Hierdoor kan u direct genieten van een egaal, warm en uniek kleur, zonder eerst maanden te moeten wachten. Daarnaast minimaliseren we hierdoor roestvlekken op de ondergrond die vooral tijdens het oxidatieproces ontstaan. Door zijn eigenschappen is cortenstaal een uitstekend materiaal om vuurschalen, terrashaarden,vuurkorven en vuurbakken te vervaardigen voor buitengebruik. Cortenstaal is duurzaam en past door zijn natuurlijk bruin getinte kleur in iedere tuin.

Inox

Inox, RVS of roestvast staal is een staallegering die roestvast is. Door de toevoeging van nikkel en chroom aan gewoon staal, ontstaat een doorzichtige oxidehuid die de onderliggende laag beschermd tegen verdere corrosie. FeOre levert zijn inox vuurelementen af met een geborsteld oppervlak. Het borstellen van inox zorgt ervoor dat het materiaal minder krasgevoelig is, en zorgt ervoor dat krassen door gebruik van de vuurschalen en terrashaarden minder zichtbaar zijn. Door zijn eigenschappen is RVS een uitstekend materiaal om vuurschalen, terrashaarden,vuurkorven en vuurbakken te vervaardigen voor buitengebruik. Het is duurzaam, behoud zijn look in weer en wind, en is een materiaal die vooral in strakkere tuinconcepten tot zijn recht komt. Daar de prijzen voor roestvast staal sterk fluctueren, houden wij geen stock en is de prijs telkens op aanvraag.